Cine suntem

De mai bine de 20 de ani, EUROPLAST este una dintre companiile de top din industria procesatoare a maselor plastice din Europa. Datorită competențelor de specialitate, proceselor de implementare orientate către soluții și etapelor de inovare avansate, EUROPLAST fabrică produse din material plastic cu metode de turnare prin injecție, care depășesc standardele. Datorită tehnicii avansate și cunoștințelor de specialitate fundamentate, rezultă produse cu greutate proprie optimizată care rezistă celor mai dure condiții – produse ușoare, durabile, rezistente, robuste și puternice

 
S.C Europlast Romania S.R.L, este parte a producătorului austriac Europlast Kunststoffbehalterindustrie GmbH, şi oferă partenerilor săi recipienţi din material plastic (HDPE) și metal de diferite dimensiuni, de cea mai bună calitate, obţinuţi prin tehnologii moderne de ultimă oră cu utilajele cele mai performante, utilizabili în colectarea deşeurilor, agricultura, industrie, sectorul carnii si logistica.


Prin atitudine şi profesionalism faţă de clienţi, compania a ajuns azi una dintre cele mai mari și mai respectate companii pe piața de profil.

 

AVANTAJ DATORITĂ CUNOȘTINȚELOR DE SPECIALITATE

În cadrul EUROPLAST se găsește cea mai mare concentrație de cunoștințe de specialitate, activități orientate către soluții și inovații din industria procesatoare a maselor plastice. Competența de specialitate a angajaților noștri face posibilă fabricarea produselor ecologice excepționale pentru gestionarea deșeurilor, industrie, sectorul cărnii, agricultură și logistică, și este esențială pentru dezvoltarea produselor primare inovatoare în aceste domenii. EUROPLAST a cercetat raportul optim între produsele anterioare și cele noi și utilizează articole de reciclare cu eficiență maximă și importanță ecologică. Consumul de material orientat către soluții și optimizarea greutății proprii a containerelor cu funcție completă pe întreaga durată de viață, constituie puterea de inovare relevantă pentru branșă a companiei EUROPLAST.

 

MATERIE PRIMĂ CU ISTORIE

Polietilena a fost descoperită în anul 1898 de către chimistul Hans von Pechmann și a fost produsă industrial pentru prima dată în data de 27 martie 1933 de către Reginald Gibson și Eric Fawcett în laboratoarele ICI din Anglia la o presiune de peste 1400 de bari și o temperatură de 170°C. În funcție de structura influențată de metoda de producere a moleculelor, rezultă diferite tipuri de PE cu diferite proprietăți. Se deosebesc PE-HD (HDPE), PE-LD (LDPE), PE-LLD (LLDPE), PE-HMW, PE-UHMW. PE este rezistent la aproape toți solvenții polari (T < 60 °C), acizi, baze, apă, alcool, uleiuri etc. HDPE este rezistentă inclusiv la benzină. Aceasta este aprobată pentru ambalarea alimentelor și produselor farmaceutice. PE este deosebit de compatibil cu mediul, deoarece este reciclabil și poate fi ars fără reziduuri sau efecte toxice. Pericolele cauzate de PE pentru sănătate nu sunt cunoscute.